На головній площі Кропивницького медиків вітали з професійним святом (ФОТО)

19.06.2020 09:46
image

В обласному центрі на площі Героїв Майдану медиків привітали з професійним святом сьогодні, 19 червня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, біля будівлі ОДА розташували фотовиставку «Медики такі, які є». Оскільки увагу не зосереджували на роботі медиків під час карантину, на світлинах є і анестезіологи, і лікарі з військового шпиталю, і інфекціоністи, тощо.

«Шановні колеги, вам відомо, що День медичного працівника – це найбільше свято в галузі охорони здоров’я. Ми сьогодні отримали подарунок у вигляді проекту (фотовиставка – ред.), який буде продовжуватися, оскільки тут лише частина людей, які мали право бути тут представленими. Сьогодні перш за все я хочу подякувати за вашу щоденну працю та за те, що ви робите ту роботу, яка надважлива для всіх людей. Я хочу, щоб у ваших родинах завжди був затишок та у вас завжди було задоволення від тієї справи, яку ви робите. Найголовніше, щоб вдома вас чекали, а пацієнти поважали», - привітав медиків директор департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко.
image
image
image
image

Під час заходу почесні грамоти отримали головний державний санітарний лікар Кіровоградської області Надія Оперчук, головний спеціаліст відділу охорони материнства та дитинства, імунопрофілaктики упрaвління з розвитку тa оргaнізaції медичної допомоги дорослого тa дитячого нaселення депaртaменту охорони здоров’я ОДА Світлана Бігай, лікар анестезіолог Юлія Задирака, медична сестра Наталія Кальченко, лікар- нарколог Олександр Мережко, медична сестра Алла Піцюк, завідувач відділенням анестезіології Остап Сабата та лікар хірург Рустан Фесенко.

«Скільки себе пам’ятаю, стільки і знав, що буду навчатися у медичному університеті та стану хірургом. Дякуючи Богові, ентузіазм не згасає і є натхнення, тому працюю та розвиваюся. У мене та спеціальність, яка допомагає людям вижити і зберегти здоров’я. Наших пацієнтів можна зустріти і через 5 і через 10, 15 років. Коли ти розумієш, що ти на якомусь етапі виручив людину та покращив її життя– це допомагає не зупинятися», - розповів лікар хірург судинного рентгендоваскулярного блоку обласного кардіологічного центру Руслан Фесенко.
«В акушерстві я працюю більше 28 років. Як тільки вступала до коледжу ім. Мухіна, то вже знала, що моє покликання тільки акушерська справа. Я впевнена, що скільки років не пройде, а я не зміню свою професію. Тому я радію, коли про нас згадують та все ж вітають із професійним святом. Для мене моя робота дуже важлива. Пологи - це наскільки серйозна справа, якесь таїнство. Приємно, коли неодноразово приймаєш пологи у дівчат, які народжують і дві, три дитини. А потім їхні діти вже приїжджають до мене, щоб я прийняла у них пологи. Іноді так складається, що ми спілкуємося навіть родинами», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR старша акушерка перинатального центру Наталя Радіонова.

Крім того, подяки вручили всім присутнім лікарям.

image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 4232