На кіровоградку біля ринку напала зграя собак

24.01.2018 14:58
image

На жительку обласного центру біля Критого ринку напала зграя собак вчора, 23 січня. Про це у Фейсбуці повідомила потерпіла Марія Поліщук, інформує DOZOR.

«Ця зграя бродячих собак накинулася на мене, коли я йшла від Критого ринку. Вони тільки виглядають привітними, а насправді зграєю нападають на перехожих. Я завжди була проти жорстокого поводження з тваринами, але уявіть, що пережила, коли одна з собак цієї зграї мало не вкусила мене за ногу, а інша вчепилася зубами в пакет з продуктами? З ними терміново треба щось робити!» - обурюється Марія Поліщук.

Користувачі соцмережі зацікавилися даною ситуацією та почали активно коментувати даний факт.  Менш, ніж за добу пост отримав кількасот коментарів.

«То вони від голоду», - написала Ольга Камишова.
«Днями спостерігала таку ж ситуацію, тільки в Центральному сквері, накинулися на одну жінку, потім на іншу, мені з дитиною довелося обходити сквер- страшно», - зазначила під постом кіровоградка Любов Бєлоус.
«Собаки в нашому місті це біда!  Їх дуже багато! По роботі ходжу по місту і дуже страшно коли їх по 6, а то і по 10 штук. Мене собака кусала на вулиці, але добре, що це було в 2008 році і вакцина тоді була», - написала Анна Щербань.
«Коли вже нарешті влада міста почне вирішувати цю проблему?» - звернувся у коментарях до міського голови Андрія Райковича Сергій Тесленко.
«Ми прекрасно і адекватно розцінюємо ситуацію в місті і максимально (як, прошу зауважити, громадська організація) намагаємося хоч щось змінити. Хоча б навіть стерилізуючи їх, щоб зменшити кількість. А ось звідки вони беруться - ніхто не думав? Труїть їх хоч щодня, але з часом все повернеться знову з однієї простої причини - поки до людей не дійде, що на них відповідальність – все марно. Їх викидають десятками, домашніх,цуценят теж, які ростуть ой, як швидко, дичавіють і потім розмножуються. Поки не приймуть закон про реєстрацію тварин-нічого не зміниться. А ви можете проклинати кого завгодно - зоозахисників, що вони такі погані, намагаються хоч щось своїми силами вирішити проблему, мера, заммера, замзаммера. До тих пір, поки у людей в голові нічого не зміниться- нічого не вирішиться. А ви можете приймати радикальні заходи, це ваш вибір. Наш вибір рятувати», - прокоментували міської громадської організації «БІМ» Катерина Дорош.
«Просто програма для тварин у нас не працює. Підтримка притулків, вивезення туди тварин і, звичайно, пошук хазяїв. Ні, є, але ж це волонтери, які не отримають підтримки на місці.А їх ентузіазм тримається на доброму серці», - зазначає Леся Солодей.

Фото Марії Поліщук 

Переглядiв: 3941