На Кіровоградщині 100% харчоблоків закладів освіти паспортизовані

18.02.2021 13:26

Фахівці Держпродспоживслужби разом з органами місцевого самоврядування провели інвентаризацію 100%  харчоблоків та їдалень закладів освіти і склали паспорти щодо стану їх матеріально-технічної бази та організації харчування дітей. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у Держпродспоживслужбі області.

За результатами паспортизації харчоблоків 574 заклади освіти (67,1%) потребували зміцнення матеріально-технічної бази, оновлення санітарно-технічного стану приміщень, покращення умов в організації харчування дітей. Наприкінці минулого року кількість харчоблоків, які мали невідповідності, зменшилась до 35 (6,1%) у порівнянні з попередніми роками. Проблеми в цьому напрямку продовжують вирішувати.

З початку 2021 року у стані матеріально-технічної бази харчоблоків, їдалень в 2 закладах дошкільної освіти та 6 закладах загальної середньої освіти сталися зміни, а саме: з’явилися стелажі для посуду, мийні ванни, технологічні столи з гігієнічним покриттям у виробничі цехи, проведено ремонт гарячого цеху із заміною плиткового покриття підлоги та панелей стін, на харчоблоці проведений капітальний ремонт та оновилося технологічне та холодильне обладнання. Також виконаний окремий каналізаційний вивід від приміщення первинної обробки сирих продуктів до вуличної каналізації, проведений ремонт електрообладнання, відновлено роботу технологічних мийок в овочевому цеху (під’єднано до каналізаційної мережі).

З наявних 860 закладів освіти (ДНЗ - 365; ЗНЗ - 495) в 251 закладі дошкільної освіти та 346 закладах загальної середньої освіти (69,4%) в 2020 році впровадили постійно діючі процедури, засновані на принципах аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (система безпечності харчових продуктів НАССР).

  

Переглядiв: 357