На Кіровоградщині 16 посадовців притягнули до відповідальності

26.03.2020 07:37

Аудитори Кіровоградщини знайшли втрати фінансів на загальну суму понад 7,4 млн. грн. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в Держаудитслужбі.

Так, аудитори забезпечили відшкодування втрат на суму майже 2,4 млн грн. За вчинені фінансові порушення 16 посадових осіб притягнули до адміністративної відповідальності, 10 – до матеріальної, 1 – до дисциплінарної.

До установ, у яких виявлено порушення, застосували 4 заходи впливу: зупинення операцій із бюджетними коштами, зменшення бюджетних асигнувань, прийнято вимогу про повернення використаних не за цільовим призначенням коштів, наданих одержувачам бюджетних коштів, а також попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення на суму майже 960 тис. грн.

За результатами проведених заходів державного фінансового контролю керівники місцевих органів влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій прийняли 15 управлінських рішень та врахували 4 пропозиції за підсумками державних фінансових аудитів.

За матеріалами проведених заходів державного фінансового контролю розпочали одне досудове розслідування.

 

Переглядiв: 840