На Кіровоградщині 39-річного чоловіка підозрюють в ґвалтуванні падчерки

19.03.2021 13:11

На Кіровоградщині 39-річного чоловіка підозрюють у зґвалтувані неповнолітньої дівчини. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прокуратурі області.

Так, слідством установлено, що протягом кількох років, за місцем свого проживання, вітчим, будучи членом сім’ї, вчиняв відносно малолітньої дівчинки дії сексуального характеру. Після зґвалтування, не бажаючи бути викритим у вчиненні кримінальних правопорушень, психологічно тиснув на дитину, погрожуючи та залякуючи її.

На даний час обвинувачений перебуває в слідчому ізоляторі. За клопотанням прокурорів до нього судом застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Наразі у справі уже відбулося підготовче судове засідання, за наслідками якого обвинувальний акт призначено до розгляду по суті. З урахуванням обставин злочину, слухання справи відбуватимуться у закритому режимі.

Кваліфікація кримінальних правопорушень визначена за ч. 4 статті 152 КК України (зґвалтування, вчинене щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років) та ч. 3 статті 152 КК України (зґвалтування неповнолітньої особи). За скоєне обвинуваченому загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі.

Переглядiв: 886