На Кіровоградщині 63 заклади освіти не готові до опалювального сезону

04.10.2019 11:52

На Кіровоградщині 63 заклади освіти не готові до опалювального сезону. Про це під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій зазначила начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства головного управління Держпродспоживслужби в області Олена Черненко сьогодні, 4 жовтня, інформує медіапортал DOZOR.

Так, під час перевірок з підготовки навчальних закладів до 2019/2020 навчального року спеціалісти Держпродспоживслужби області встановили, що в закладах проводяться енергозберігаючі заходи (утеплення приміщень, забезпечення гарячою проточною водою, ревізії систем опалення, підготовка котелень тощо). У 98 закладах освіти (45 ДНЗ та 53 ЗНЗ) проведено капітальні ремонти покрівель, опалювальних систем, утеплення стін, фасадів. Однак ще 63 заклади освіти області потребують проведення таких заходів. Це 24 ДНЗ, 37 ЗНЗ та два ПТУ

«За інформаціями структурних підрозділів Держпродспоживслужби області в містах та районах до опалювального сезону 2019/2020 року 100% підготовлені лікувально-профілактичні заклади Онуфріївського, Петрівського районів, заклади освіти Долинського та Кропивницького районів (забезпечення вугіллям та дровами, повірка газових лічильників, ревізія системи опалення тощо). Найменше твердим паливом (15%) забезпечені заклади освіти Добровеличківського району. Решта районів забезпечили навчальні, лікувально-профілактичні, інтернатні заклади паливом від 15% до 85% від потреби. Всі ці порушення й недоліки впливатимуть, насамперед, на умови проживання людей, їх перебування на лікуванні, навчанні, вихованні тощо. Порушення температурного режиму в приміщеннях вплине на стан здоров’я, що обумовлюватиме рівень захворюваності населення», - зауважила Олена Черненко.
Переглядiв: 1225