На Кіровоградщині активізувалися кібершахраї

16.06.2019 10:50

На Кіровоградщині та в обласному центрі, зокрема, з початку року сталося 45 кіберзлочинів. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у Придніпровському управлінні кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

«Відкрито 45 кримінальних проваджень (за аналогічний період 2018 року – 58) за фактами злочинів, що вчиняються із використанням високих інформаційних технологій, які розслідувалися територіальними органами поліції. Серед них 30 проваджень за фактами шахрайства, шість справ відкрито за фактами несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку, п’ять – за фактом незаконних дій із документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення», - повідомили правоохоронці.
«Також відкрито чотири провадження за фактами порушення авторського права, легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, а також викрадення та привласнення документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження», - додали в управлінні. 

Наразі за  28 кримінальними провадженнями 9 фігурантам вручені повідомлення про підозру. Обвинувальні акти щодо 10 підозрюваних вже надіслані до суду.

Переглядiв: 1548