На Кіровоградщині близько двох десятків працівників не отримали зарплату

27.08.2020 06:13

На підприємствах Новомиргородського та Вілшанському районах 18 працівникам заборгували заробітну плату. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в управлінні Держпраці області.

За інформацією, фахівці відвідали два підприємства та склали акти, в яких описано стан додержання вимог законодавства про працю на підприємствах.

Так, на ПАТ «Райагротехсервіс» одному з працівників не виплачено зарплату з січня по середину липня поточного року. Таким чином виникла заборгованість у сумі більше, ніж 27 тисяч гривень. Також встановили, що цьому працівнику не здійснили остаточний розрахунок при звільненні.

Працівникам КП «Комунальник» Вільшанської селищної ради не доплатили за другу половину червня та за липень, через невчасну виплату зарплати виникла заборгованість перед 17 працівниками в сумі більше, ніж 38 тис. грн.

Керівникам підприємств вручили під підпис обов’язкові до виконання приписи щодо усунення порушень у встановлені законодавством терміни протягом місяця.

Окрім того, обидва підприємства не прозвітували до органів статистики про наявну заборгованість, тож управління Держпраці направило відповідний лист для вжиття заходів, передбачених чинним законодавством.

Переглядiв: 663