На Кіровоградщині боржники з аліментів сплатили понад сто мільйонів гривень

09.07.2019 09:51

На Кіровоградщині боржники сплатили понад 103 мільйона гривень на користь майже 18 тисяч дітей за півроку. Про це під час прес-конференції повідомила перший заступник начальника головного управління юстиції області Анна Калініна сьогодні, 9 липня,  інформує медіапортал DOZOR.

За інформацією, ця сума на 81 % більша, ніж за аналогічний період 2018 року та більша на 110 % за аналогічний період 2017 року.

«Наразі на виконанні перебуває більше 18,5 тисяч рішень суду про стягнення аліментів. Кількість осіб, які добровільно сплачують аліменти, сягає восьми тисяч осіб. Більше п’ятьох тисяч осіб мають заборгованість зі сплати аліментів на суму більше, ніж три місяці. Крім того, майже 6,5 тисяч жителів області ведуть аморальний спосіб життя, тому це суттєво ускладнює роботу. А 900 боржників перебувають у розшуку», - розповіла Анна Калініна.

За словами заступника начальника головного управління юстиції області, майже 16 мільйонів гривень аліментів отримано завдяки заходу обмеження у праві виїзду боржника за кордон.

Переглядiв: 541