На Кіровоградщині через негоду 56 населених пунктів залишилися знеструмленими

15.06.2020 08:36
image

На Кіровоградщині через негоду у 56 населених пунктів залишилися знеструмленими. Про це повідомив прес-секретар ПраТ «Кіровоградобленерго» Сергій Богомільчук, інформує медіапортал DOZOR.

«Негодою заподіяно масові відключення повітряних ліній електропередавання, які в більшості випадків супроводжувались пошкодженнями елементів електроустановок, що призвело до знеструмлення 56 населених пунктів, 324 трансформаторних підстанцій 6-10/0,4 кВ, 26 шт. ПЛ 6-10 кВ, 4 шт. ПЛ 35 кВ. На ліквідацію наслідків стихії направлено 22 експлуатаційні бригади, задіяно 33 спеціальні механізми та автотранспорт, 55 працівників», - повідомив Богомільчук.

За інформацією, масові технологічні порушення виникли на ПЛ-10 кВ Л-131 Новоукраїнського РЕМ. Під час негоди зафіксували пошкодження на 22 прогонах даної повітряної лінії, які спричинені падіннями дерев, гілок дерев та іншої високорослої рослинності з-за меж охоронної зони ПЛ. Аварійно-відновлювальні роботи були організовані одразу ж після отримання повідомлень щодо виникнення відключення. Так, станом на 8-00 год. 15.06.2020 року працівникам Новоукраїнського РЕМ із 22 пошкоджених прогонів вдалось відновити 12 прогонів та частково заживити споживачів. На ранок залишаються відключеними споживачі двох населених пунктів – с. Солдатське і с. Олено-Косогорівка. Роботи продовжуватимуться до повного усунення наслідків стихійного явища та відновлення якісного електроживлення споживачів.

Комісіями з розслідування технологічних порушень надані попередні висновки щодо передумов виникнення масових пошкоджень на ПЛ ПрАТ «Кіровоградобленерго». Ними визнали, окрім впливу стихійних явищ, також незадовільне утримання зелених насаджень як на території населених пунктів, так і поза їх межами.

 

Переглядiв: 951