На Кіровоградщині дорослих безкоштовно вакцинуватимуть проти кору

14.05.2019 07:16

На Кіровоградщині дорослі будь-якого віку зможуть безкоштовно отримати вакцину проти кору. Про це медіапорталу DOZOR повідомила програмний фахівець з питань громадського здоров’я обласного лабораторного центру Надія Оперчук.

Так, зміни сталися після відповідного наказу міністерства охорони здоров’я «Про внесення змін до Календаря профілактичних щеплень в Україні».  

Дорослим необхідно проводити вакцинацію у випадку контактування з хворим на кір (впродовж 72 годин), у разі відсутності даних про щеплення у медичній карті про дві дози введення вакцини проти кору і якщо захворювання не було. Також щеплення рекомендують зробити у випадку, якщо за результатами аналізів на наявність антитіл IgG не має імунітету проти кору

Фахівець наголошує: щеплення дорослим роблять без обмеження за віком. Його можна зробити у комунальному медичному закладі, де підписана декларація з сімейним лікарем чи терапевтом. Зараз заклади охорони здоров’я області забезпечені вакциною КПК (проти кору, краснухи та епідемічного паротиту).

Переглядiв: 753