На Кіровоградщині є водойми, де можуть розмножуватися малярійні комарі

31.05.2019 07:37

На території Кіровоградщини є 1093 водойми, де є умови для розмноження малярійних комарів. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у Держпродспоживслужбі області.

Так, причиною розповсюдження таких комарів є відсутність обробки відкритих водойм хімічним (дезінсектанти) та біологічними (зариблення личинкоїдними рибами) методами.  Проводилися заходи тільки з дрібної гідротехніки – збирання плаваючої та скошування берегової рослинності.

Крім цього, фахівці відомстві визначили, що лише п’ять комунальних пляжів відповідають вимогам законодавства, зокрема у Гайвороні, Олександрії, Новоархангельському та Петрівському районах.

Відповідають нормам ще 22 пляжі на базах відпочинку області та 4 пляжі на базах заміських закладів оздоровлення. Там балансоутримувачі проводили роботи з очищення території пляжів, завозили новий пісок, облаштовували місця для збору твердих побутових відходів. Також було лабораторно обстежено води поверхневих водойм та грунт (пісок). Зі 162 обстежених проб води 22 проби не відповідали санітарним нормам за мікробіологічними показниками, тож балансоутримувачі вживали відповідних заходів.

 

Переглядiв: 648