На Кіровоградщині хворіє худоба

09.07.2018 14:21

У кількох селах Вільшанського району зафіксували низку випадків захворювання великої рогатої худоби. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в Держпродспоживслужбі області.

За інформацією, під час перевірки, у селі Коритно-Забузьке захворіло 6 голів наприкінці червня, а на початку липня захворіло 5 голів худоби  в селі Владиславка.  
Ознаки захворювання - пронос. Температура тіла тварин знаходиться в межах фізіологічної норми. Фахівці місцевих установ ветеринарної медицини, що належать до сфери управління Держпродспоживслужби, надали тваринам необхідну лікувальну допомогу. Станом на сьогодні їх стан задовільний. Випадків захворювання та загибелі не зареєстровано.

Іншої інформації стосовно захворювань великої рогатої худоби як з Вільшанського, так і з інших районів області не надходило.
Головне управління Держпродспоживслужби в області закликає власників тварин у разі виявлення відхилень у життєдіяльності худоби терміново звертатися до фіхівців ветеринарної медицини за діагностично-лікувальною допомогою та виважено ставитися до вибору місць для випасу худоби.    

 

Переглядiв: 873