На Кіровоградщині лісівники погоріли на хабарі

22.09.2020 12:55

На Кіровоградщині затримали службовців лісгоспу, які за хабар продавали необліковані цінні лісоматеріали. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прокуратурі області.

Відомо, що службові особи ДП «Світловодське лісове господарство» вимагали та отримали неправомірну вигоду у розмірі 27 тис грн від приватного підприємця. Вказані кошти підприємець мав сплатити за надання йому можливості придбати необліковані лісоматеріали, без офіційного оформлення документів та дотримання передбаченої законом процедури.

Мова йде про придбання необлікованої ділової деревини цінної породи дуба. Щоб приховати факт завищення обсягів відпущених лісоматеріалів підозрювані внесли неправдиву інформацію до бази даних, що 99 колод «дуба» було реалізовано на аукціоні, вказавши при цьому недостовірну інформацію про квартал, де нібито було проведено рубку, клас якості деревини та його об’єм.

Так, прокуратура повідомила про підозру трьом службовим особам за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч.1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Наразі триває досудове розслідування, яке здійснюють слідчі ДБР.

Переглядiв: 841