На Кіровоградщині може з'явитися міжнародний аеропорт

27.01.2020 15:26

На Кіровоградщині хочуть розробити проект щодо створення міжнародного аеропорту. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в ОДА.

За інформацією, заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Лобанова презентувала вітчизняним та міжнародним інвесторам інвестиційні проекти Кіровоградщини. За словами Лобанової, обласна влада також активно працює над створенням технопарку "FlightCity 4.0", ініціатором якого виступає ЛА НАУ та ГО «Кластер ІТ-Альянс 4.0».

У рамках технопарку заплановано створити індустрію по розробці, випробуванню, сертифікації та виробництву безпілотних літальних апаратів, центр робототехніки, центр тренажерів та електронних засобів навчання.

«Сьогодні ми відчуваємо, що в умовах активного розвитку бізнесу, а також для створення сприятливих умов роботи інвесторів у нас є гостра потреба у відновленні авіаційного сполучення із іншими регіонами України та іноземними країнами. У зв'язку з цим, ініціюємо впровадження проекту «Міжнародний аеропорт цивільної авіації Канатове», - зазначила Світлана Лобанова.
Переглядiв: 12482