На Кіровоградщині можуть реорганізувати протитуберкульозні диспансери

16.03.2021 09:07

На Кіровоградщині планують реорганізувати КНП «Олександрійський протитуберкульозний диспансер Кіровоградської обласної ради» та «Староосотський дитячий обласний протитуберкульозний санаторій Кіровоградської обласної ради» та приєднати їх до КНП  «Кіровоградський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр Кіровоградської обласної ради». Відповідний проект рішення оприлюднений на сайті обласної ради, інформує медіапортал DOZOR.

Також до КНП «Кіровоградський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр Кіровоградської обласної ради» можуть приєднати «Обласний протитуберкульозний санаторій для дорослих Кіровоградської обласної ради».

За коментарем медіапортал DOZOR звернувся до директора департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА Олега Рибальченка.

«Пропонується ліквідувати юридичні особи, вони залишаться на своєму місці на правах відокремленого структурного підрозділу. Але юридична особа буде одна – Кіровоградський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр.   Оскільки Національна служба здоров’я звернулася до власника – ОДА з тим, що в протитуберкульозній службі в кожному регіоні фінансуватимуть тільки один заклад. Юридично ці заклади приєднають до обласного фтизіопульмонологічного медичного центру Кіровоградської обласної ради, а фізично вони залишаться на своїх місцях. Усі працівники залишаться працювати на свохз місцях. Без посади залишаться лише керівники цих закладів. Але все це може бути у випадку, якщо за цей проект рішення проголосують депутати», - пояснив у коментарі медіапорталу DOZOR Олег Рибальченко.

Переглядiв: 1824