На Кіровоградщині можуть відкрити додаткові госпіталі для хворих на коронавірус

06.08.2020 11:55

На Кіровоградщині можуть відкрити чотири додаткових госпіталі у разі другої хвилі захворюваності на коронавірус. Про це під час прес-конференції повідомив директор департаменту охорони здоров'я Олег Рибальченко, інформує медіапортал DOZOR.

За інформацією, нині на Кіровоградщині задіяні три госпітальні бази з п’яти існуючих, які закріплені для першої хвилі захворюваності на коронавірус.

«Всього для першої хвилі було виділено п’ять госпітальних баз. Обласна лікарня, перша міська лікарня №1 у місті Кропивницькому, Олександрійська міська лікарня – там де є пацієнти. Відповідно, пацієнтів немає в Маловисківській центральній районній лікарні та Добровеличківській, які при необхідності очікують на госпіталізованих пацієнтів з коронавірусною інфекцією», - зазначив Рибальченко.

Загалом в госпітальних базах Кіровоградщини нараховується 215 ліжок, які розраховані для госпіталізації хворих на COVID-19.

«На другу хвилю в області пропонується залучити ще чотири заклади, які функціонуватимуть як госпітальні бази. Тобто в області буде дев’ять закладів, які зможуть приймати хворих. Збільшення кількості госпіталів можливе, якщо рівень заповненості існуючих ліжок буде більше 50%. Тоді загалом таких ліжок буде 279», - додав Рибальченко.
Переглядiв: 1085