На Кіровоградщині на філії приватного акціонерного товариства знайшли понад півсотні порушень

16.10.2020 10:57

На Кіровоградщині на філії «Кіровський» ПАТ «Агрохолдинг Авангард», що спеціалізується на виробництві і дистрибуції яєць і яєчних продуктів,  знайшли 78 порушень, зокрема, умови робіт із підвищеною небезпекою та відсутність забезпечення спецодягом. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в Держпраці області.

За підсумками перевірки, з керівником філії Ігорем Муликом підписано акт перевірки суб’єкта господарювання (виробничого об’єкта) на 78 порушень, вручено припис та довідку про проведення перевірки з питань гігієни праці.

Основні порушення стосувались декларування робіт з підвищеної небезпеки, устаткування напругою понад 1000 В, проходження навчання і перевірки знань з питань охорони праці, забезпечення спеціальним одягом та ЗІЗ, наявності захисних огороджень, посвідчення безпечного стану та випробування електроустановок, проведення ремонту повітряних ліній електромереж тощо.

За наслідками перевірки притягнуто до адміністративної відповідальності  2 посадових осіб. Також наразі підготовили позовну заяву до суду щодо заборони експлуатації сільськогосподарського трактора колісного ЮМЗ-6 та сільськогосподарського трактора ДТ-75 (бульдозер) через відсутність електростартерного запуску двигуна, що є порушенням п.3 роз. ІІІ НПАОП 01.0-1.02-18 «Правила охорони праці у сільськогосподарському виробництві».

Переглядiв: 2680