На Кіровоградщині на виборах працюватиме громадський омбудсмен

27.12.2018 11:05

На території Кіровоградської області працюватиме громадський омбудсмен з громадський прав. Про це під час прес-конференції повідомила координатор спостереження за виборами Громадянської мережі «ОПОРА» Зоя Лебідь сьогодні, 27 грудня, інформує медіапортал DOZOR.

Так, громадські омбудсмени – фахівці, на яких покладаються функції контролю за дотриманням законних прав та інтересів громадян, працюватимуть у кожній області. Бажаючі зайняти такі посади проходили навчання протягом шести місяців.

«Нашим завданням є захист пасивного та активного виборчого права, попередження порушень у сфері вільних виборів, а також невідворотність покарання у сфері порушення виборчого права. Також одна з функцій – громадський контроль та супровід резонансних кримінальних судових справ, які будуть відбуватися  до рішень у суді або закриття проваджень. До функцій громадського омбудсмена належить і фіксація порушень під час виборів, а також реагування на них, комунікація зі ЗМІ, кандидатами та громадськими діячами», - зазначив громадський омбудсмен у Кіровоградській області Євген Гурницький.

Обудсмени розпочнуть свою діяльність на території областей у 2019 році під час президентських та парламентських виборів, а також у 2020 році на місцевих.

Переглядiв: 424