На Кіровоградщині перекриють рух через міст (СХЕМА ОБ'ЇЗДУ)

23.11.2020 13:33

Через ремонт мосту у селищі Велика Виска на Кіровоградщині, що знаходиться на дорозі державного значення М-12 Стрий - Тернопіль - Кропивницький - Знам’янка перекриють проїзд у п'ятницю, 27 листопада. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в САД області.

Так, транспорт їздитиме двома об'їздними маршрутами: для місцевого та спеціального (швидка, служба порятунку, поліція) - безпосередньо через селище та для вантажного та транзитного транспорту - дорогою М-13 Кропивницький - Платонове через м. Помічна.

Відомо, що відновити рух на даній ділянці дороги планують вже в середині січня наступного року.

Зауважимо, що місту збудували ще у 1982 році. За цей час він жодного разу суттєво не ремонтувався. Проектом передбачено повну заміну мостового полотна з улаштуванням монолітної залізобетонної плити проїзної частини. По ній влаштується гідроізоляція, захисний шар щільного дрібнозернистого асфальтобетону завтовшки 6 см та верхнє, робоче покриття буде влаштовано зі щебенево-мастикового асфальтобетону ( ЩМА -20). Для безпеки пішоходів - тротуар шириною 1,25 м.

Також передбачена система водовідведення, деформаційні герметичні шви закритого типу, бар'єрне огородження, металеві оцинковані перила.
Всі пошкоджені корозією бетонні поверхні та тріщини, а також арматура будуть відновлені спецматеріалами з антикоризійними властивостями.

image
Переглядiв: 17768