На Кіровоградщині під час локдауну знайшли більше 300 порушень

26.01.2021 12:50

За період локдауну фахівці Держпродспоживслужби в Кіровоградській області провели 4088 обстежень, при 327 обстеженнях виявили порушення. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в установі. 

Суб’єктам господарювання надали 327 попереджень щодо дотримання санітарних та протиепідемічних заходів із запобігання поширенню COVID-19 та склали 34 протоколи про адміністративне правопорушення. У 87 випадках проінформовано органи місцевого самоврядування та у 45 випадках правоохоронні органи для вжиття додаткових заходів впливу.

Моніторингові групи у складі представників Держпродспоживслужби області та Національної поліції працюють на всіх адміністративних територіях області. Робота суб’єктів господарювання перевіряється відповідно до вимог постанови Кабміну №1236 від 09 грудня 2020 року «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусомSARS-CoV-2».

За період січневого локдауну обстежено:

- 2009 об’єктів торгівлі продовольчими товарами, з яких 203 об’єкта з порушеннями, складено 27 протоколів(м. Олександрія, м. Світловодськ, Знам’янський, Петрівський, Маловисківський, Новгородківський, Голованівський, Долинський, Олександрійський, Онуфріївський райони)

- 1096 об'єктів торгівлі непродовольчими товарами, з яких 50 з порушеннями, складено 2 протоколи (Маловисківський, Знам’янський райони)

- 369 закладів громадського харчування, з яких 21 об’єкт з порушеннями (найчастіше порушення фіксувалися в м. Кропивницький та в Благовіщенському районі)

- 228 інших об'єктів(АЗС, пошти, банки тощо), з яких 20 з порушеннями, складено 2 протоколи (Новоукраїнський район)

- 158 перукарень та салонів краси, з яких 9 з порушеннями (м. Кропивницький, Знам’янський, Гайворонський райони), складено 1 протокол (Знам’янський район)

- 127 агропродовольчих ринків, з яких 21 працював з порушеннями (м. Олександрія, м. Світловодськ, Добровеличківський район)

- 77 об’єктів громадського транспорту, без порушень

- 21 дошкільний навчальний заклад, з яких 3 були з порушеннями, складено 2 протоколи (м. Кропивницький)

- 3 готелі, без порушень

Під час здійснення моніторингу за вказаний період спеціалісти виявили такі порушення протиепідемічних вимог:

- проводилось приймання відвідувачів у заклади громадського харчування (м. Кропивницький, м. Світловодськ);

- реалізація заборонених груп товарів у приміщеннях магазинів (м. Кропивницький, м. Світловодськ, Новоархангельський район – магазини «Аврора», «Єва», «Червоний маркет» та інші);

- персонал не використовує засоби індивідуального захисту (захисні маски та рукавички);

- не організований централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни);

- відсутні антисептики, паперові рушники, рідке мило для гігієни працівників;

- температурний скринінг працівників та вологе прибирання з використанням деззасобів проводиться нерегулярно;

- не контролюється кількість відвідувачів на торгівельній площі, не витримується дистанція біля кас;

- не поновлене маркування в місцях перебування в черзі.

До того ж було зафіксовано допуск відвідувачів в торгівельний центр  промислових, будівельних товарів тощо) в м. Кропивницький та роботу кіосків з продажу тютюнових виробів. За такі порушення представниками Нацполіції були складені протоколи.

 

 

                                                           

Переглядiв: 553