На Кіровоградщині планують створити 50 кілометрів лісосмуг

25.06.2021 10:05
image

На Кіровоградщині лісівники розпочали посадку лісових культур та новорічних плантацій. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Так, цієї весни створили 51 га захисних лісових культур та 4,6 га плантацій сосни новорічної. Одночасно проводилось доповнення лісових культур та роботи в лісовому розсаднику. Також проводилися створення мінералізованих смуг та догляд за ними з метою недопущення лісових пожеж. Нинішнього року заплановано створити 50 км мінсмуг та провести догляд за ними в обсязі 750 км.

Чергова лісокультурна робота – це механізовані догляди за лісовими культурами. Цього року догляди повинні бути проведені на площі щонайменше 800 га.

Крім того, підготовка грунту під осінню посадку поточного року та весняну наступного. Під осінню посадку буде підготовлено 30 га, а під посадку наступного року - 50 га.

Працівники Бобринецького лісництва розпочали підготовку грунту під осінню посадку, а працівники Гурівського лісництва – під весняну наступного року. 

Переглядiв: 532