На Кіровоградщині планують відремонтувати приймальні відділення

06.07.2020 14:22
image

На Кіровоградщині планують відремонтувати приймальні відділення семи закладів охорони здоров’я рамках проекту «Велике будівництво» цього року. Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко сьогодні, 6 липня, інформує медіапортал DOZOR.

«Відділення екстреної медичної допомоги мають бути побудовані та введені в експлуатацію вже цього року. У наш перелік потрапило сім опорних закладів – це заклади як другого рівня інтенсивного лікування, які можуть надавати допомогу населенню 200 та більше тисяч, а також заклади першого рівня інтенсивного лікування, які можуть задіювати на найближчі райони та надають медичну допомогу на  100 і більше тисяч населення», - розповів Рибальченко.

Так, у перелік, узгоджений з МОЗ, в нашій області потрапили обласна лікарня та лікарня швидкої допомоги у Кропивницькому, центральна міська лікарня Олександрії (як заклад другого рівня), чотири інших заклади – це Добровеличківська ЦРЛ, Гайворонська ЦРЛ, Світловодська міська лікарня, Знам’янська міська лікарня (заклади інтенсивного лікування першого рівня).

«У закладах першого рівня планується закупівля комп’ютерних томографів. У закладах другого рівня планується закупівля ангіографів, МРТ та КТ якщо їх немає ще. На сьогоднішній день вже завершені експертизи проектів. Ми очікуємо фінансування від МОЗ. Управління капітального будівництва буде займатися реалізацією (розширенням площі у рамках проекту за потребою) за рахунок коштів державного бюджету. Обладнання буде купувати МОЗ та передавати вже на місця в готовому вигляді. Все інше обладнання, що необхідне для оснащення для кожної такої лікарні, може бути докупленим за рахунок коштів місцевого бюджету», - пояснив директор департаменту.
Переглядiв: 874