На Кіровоградщині планують встановити «острівці безпеки»

03.06.2019 09:41

На дорогах Кіровоградщини хочуть встановити «острівці безпеки». Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомили в прес-службі автомобільних доріг області.

За інформацією, служба автомобільних доріг подала план влаштування ста «острівців безпеки» на розгляд Укравтодору в рамках  виконання заходів підвищення рівня безпеки руху. Острівці повинні бути встановлені на дорогах загального користування державного значення (з індексами М, Н, Р) в межах Кіровоградської області.

«Ці пропозиції Укравтодор повинен виставити на торги на платформі «Prozorro» і визначити підрядника, який виконуватиме роботи з їх влаштування. САД у цій процедурі участі вже не бере. Після визначення переможця торгів фінансування об’єктів відбудеться з державного бюджету. За попередніми підрахунками, три острівці безпеки на дорозі М-05 Київ-Одеса коштуватимуть близько 9 мільйонів гривень кожен. Інші  - орієнтовно по 1,7 мільйонів гривень», - розповіли у прес-службі.

Довідково:

«Острівці безпеки» - система штучного обмеження швидкості, яка змушуватиме водіїв пригальмувати на в`їзді в населені пункти, а також не перевищувати швидкість більше, ніж 60 км/год.

Переглядiв: 677