На Кіровоградщині почастішали випадки захворювання на ВІЛ-інфекцію

27.12.2018 07:22

На Кіровоградщині рівень захворюваності на ВІЛ  зріс цьогоріч до 9,5  %. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в облдержадміністрації.

За інформацією, на сьогодні в області, як і в цілому по Україні, епідситуація із захворюваністю на ВІЛ-інфекцію залишається напруженою. На диспансерному обліку в області перебуває 3191 особа з діагнозом ВІЛ-інфекція. Споживачі ін’єкційних наркотиків та жінки секс-бізнесу залишаються основним джерелом розповсюдження ВІЛ-інфекції.

"Останні поведінкові дослідження серед цих груп ризику були проведені минулого і на початку цього року. Результати досліджень засвідчили зменшення поширеності ВІЛ-інфекції серед споживачів ін’єкційних наркотиків. Так, у 2013 році показник захворюваності складав 15%, у 2015 році - 19%, а у 2017 році - 13,9%. Однак серед жінок комерційного сексу показник інфікованості зріс до 10,7%. Таку тенденцію керівник Центру СНІДу пояснила збільшенням кількості жінок, які працюють в цій сфері, та збільшенням показника виявлення захворюваності за допомогою експрес-тестів", - розповіла головний лікар обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Галина Божок.
Переглядiв: 511