На Кіровоградщині поліцейський вдарив водія

07.10.2019 07:13

В Олександрії патрульний під час складання адміністративних матеріалів на нетверезого водія мопеду застосував фізичну силу у суботу, 5 жовтня. Про це медіапорталу  DOZOR повідомили у поліції.

Так, близько 14:00 патрульні помітили мопед Viper Sport, водій та пасажир якого рухалися без шоломів, чим порушували вимоги ПДР. Законну вимогу зупинитися водій не виконував, а пасажир почав показувати непристойні жести та виражався нецензурною лайкою в сторону поліцейських.

Після зупинки транспортного засобу на вулиці Будівельників поліцейські помітили у водія ознаки алкогольного сп’яніння. У зв’язку з відмовою проходити огляд на стан сп'яніння у встановленому законом порядку в присутності двох свідків на водія було складено протокол за ч.1 ст.130 КУпАП (Керування у стані сп’яніння). Під час складання адміністративних матеріалів пасажир мопеда, який також перебував з ознаками алкогольного сп’яніння, постійно провокував конфлікт з охоронцями порядку. Внаслідок чого один з поліцейських застосував фізичну силу, завдавши чоловікові удару.

За цією подією управлінням патрульної поліції Кіровоградської області ініційовано службове розслідування, поліцейських на час розслідування відсторонили від виконання службових обов’язків.

Для надання правової оцінки діям поліцейських всі матеріали будуть передані до Державного бюро розслідувань.

Переглядiв: 1056