На Кіровоградщині поліцейському оголосили про підозру

28.08.2020 07:08

На Кіровоградщині оголосили підозру працівнику поліції за розповсюдження службової інформації з обмеженим доступом. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прокуратурі області.

За інформацією слідства, начальник сектору реагування патрульної поліції несанкціоновано розповсюдила інформацію з обмеженим доступом. Працівник поліції надала цивільній особі свій пароль та логін доступу до однієї із інформаційно-телекомунікаційних систем Нацполіції України. У результаті фізична особа ідентифікувалась від імені користувача системи та отримала можливість на пошук, перегляд та коригування відомостей системи Нацполіції.

Капітану поліції інкримінують ч. 1 ст. 361-2 (Несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України.

Наразі до суду готується клопотання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. Жінці загрожує покарання до двох років позбавлення волі.

Переглядiв: 824