На Кіровоградщині постачальнику медобладнання для лікарні оголосили про підозру  

06.02.2020 08:35

Харків'янину, яий постачав медичне обладнання для медичних закладів, оголосили про підозру через завищення вартості оснащення під час процедури закупівель. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області. 

За версією слідства, 48-річний підозрюваний, який працює у сфері постачання медичного обладнання, у змові з секретарем тендерного комітету районної лікарні, провели процедуру публічної закупівлі медичного обладнання з грубим порушенням вимог чинного законодавства.

У результаті відбулася процедура закупівлі медобладнання за державний кошт на суму, що на 1,2 млн грн перевищує його дійсну вартість.

Наразі постачальнику медобладнання оголосили про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо,  ранішеголову тендерного комітету райлікарні за публічного обвинувачення Новоукраїнської місцевої прокуратури, бездіяльність якого коштувала державному бюджету 1.2 млн грн, вироком суду визнали винним у службовій недбалості (ч. 2 ст.367 КК України) та засуджено до двох років позбавлення волі з іспитовим строком та з позбавленням права обіймати певні посади строком на два роки.

  

Переглядiв: 823