На Кіровоградщині припинили підживлення озимих  

04.03.2018 15:07

На Кіровоградщині припинили підживлення озимих культур у звязку з негодою та значними опадами. Про це у коментарі сайту DOZOR повідомив начальник департаменту агропромислового комплексу ОДА Сергій Коренюк. 

«Підживлюють озимі культури перед початком їх вегетації. Живлять їх мінеральними добривами, щоб вони мали силу та почали нормально рости. Через значний покрив снігу підживлення відклали. Взагалі, за технологією, підживлення відбувається по мерзлоталому грунту. Вночі  грунт замерз, потім розкидач розповсюджує добрива по засіяній території. Вранці чи вдень вода на грунті починає танути, а добрива надходять у землю. Тоді є ефект. А тепер, коли  на поверхні грунту 30 сантиметрів снігу і прогнозують опади ще й наступного тижня, то підживлення не буде виконуватися», - розповів Коренюк.
«Наприкінці лютого за нормальних погодних умов аграрії робили підживлення рослин. 106 гектарів на території області встигли підживити. На сьогоднішній день і до покращення погодних умов підживлення припинене, мінеральні добрива дуже дорогі, щоб їх використовувати недоцільно», - додав Сергій Коренюк. 

 

Переглядiв: 1340