На Кіровоградщині продавали фальсифіковане масло з іншої області

05.11.2020 13:25

У продуктовому магазині с. Григорівка Світловодського району продавали фальсифіковане масло. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в Держпродспоживслужбі області.

За інформацією, фахівці позапланово перевірили продуктовий магазин. Під час заходу державного нагляду також відібрали зразки харчової продукції, що реалізується в торговельному закладі, для проведення лабораторних досліджень.

Зокрема, дослідження пройшов зразок масла солодковершкового «Селянське» 73 % виробництва ТзОВ «Відді» (Хмельницька область). Згідно з експертним висновком Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області, зазначений продукт не відповідає вимогам ISO 17678:2010 за тригліцеридним складом молочного жиру.

Так, це є порушенням ст. 32, 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Тобто при виробництві використали рослинні жири замість тваринних, що є фальсифікацією продукту.

ГУ Держпродспоживслужби зобов’язало суб’єкта господарювання вилучити зазначений харчовий продукт з обігу в магазині. До того ж для вжиття необхідних заходів реагування матеріали направлені до ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, де знаходяться потужності виробника.

Переглядiв: 798