На Кіровоградщині прокуратура хоче повернути державі землі біля річки Дніпро

22.07.2020 09:05

Знам’янська місцева прокуратура хоче повернути у державну власність землі лісового фонду вартістю 800 тисяч гривень. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прокуратурі області.

За інформацією, місцева прокуратура звернулася до Світловодського міськрайонного суду в інтересах держави з позовною заявою до однієї із селищних рад, головного управління Держгеокадастру в області, державного реєстратора та громадянина про визнання недійсними рішення ради, державного акту і витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння.

Так, рішенням селищної ради, в порушення вимог земельного та лісового законодавства, за рахунок земель лісогосподарського призначення державної власності, без розроблення, затвердження проекту землеустрою, зміни цільового призначення, відшкодування втрат лісогосподарського виробництва відведено у приватну власність громадянину лісову ділянку площею 0,1 га оціночною вартістю 800 тис грн поблизу річки Дніпро, що не може передаватись у приватну власність.

Крім того, з’ясовано, що до передачі вказаної земельної ділянки у приватну власність, вона перебувала у постійному користуванні ДП «Світловодський лісгосп», яке у встановленому законом порядку не припинено.

Переглядiв: 687