На Кіровоградщині прокуратура повернула державі три споруди

02.12.2019 13:50

На Кіровоградщині прокуратура повернула до державної власності три споруди цивільного захисту. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прокуратурі області.

За інформацією, підставою звернення прокуратури до суду стало те, що вказаним рішенням та свідоцтвом незаконно оформлено право приватної власності на майно, яке відноситься до державної власності, у тому числі - на захисні споруди цивільного захисту, та за допомогою якого держава гарантує цивільний захист населення від надзвичайних ситуацій.

У свою чергу Регіональним відділенням ФДМУ не вжито таких заходів та не здійснено захист інтересів держави незважаючи на очевидний характер порушень.

Так, прокуратура у судовому порядку зобов’язала приватне підприємство повернути до державної власності в місті Олександрія три споруди цивільного захисту та частину теслярно-столярної майстерні загальною площею майже 4 тисяч квадратних метрів.

Зокрема, у суді прокуратура вимагала визнати незаконним та скасувати рішення виконавчого комітету Олександрійської міської ради в частині виготовлення свідоцтва про право власності на вказане державне нерухоме майно за ПрАТ «НВО «Етал» та визнати недійсним відповідне свідоцтво. Наразі інтереси держави поновлено в повному обсязі.

Переглядiв: 692