На Кіровоградщині реорганізують п’ять шкіл

09.08.2020 07:00

У Кіровоградській області реорганізують п’ять навчальних закладів. Таку оперативну інформацію медіапорталу DOZOR повідомив очільник обласного управління освіти Володимир Таборанський.

За інформацією, у зв’язку зі зменшенням кількості дітей в навчальних закладах реорганізацію проведуть в чотирьох районах.

«Маємо п’ять реорганізованих закладів, де, на жаль, знижуються ступені в зв’язку зі зменшенням контингенту. А саме школи матимуть не ІІІ ступені, а ІІ», - зазначив Володимир Таборанський.

Так, у Благовіщенському районі втратить ступінь Кам'янокриничанська школа, у Долинському районі – Новогригорівська школа №1, у Кропивницькому районі - Високобайрацький та Червоноярський навчально-виховні комплекси та у Новомиргородському район – Канізька школа.

Також очільник обласного управління освіти наголосив, що цьогоріч в області не планують закривати жодну зі шкіл.

«За нашою оперативною інформацією у цьому році в органах місцевого самоврядування не приймалося і не планується прийматися рішення щодо закриття шкіл або призупинення їхньої роботи», - наголосив посадовець.

Зауважимо, що дії стосовно створення оптимальної мережі закладів тривають впродовж літнього періоду. Остаточна статистична цифра формування мережі буде відома на початку навчального року, а саме 1 вересня.

Переглядiв: 8077