На Кіровоградщині різко подорожчає оформлення паспортів (ВІДЕО)

19.05.2019 15:23

Кіровоградці разом із  жителями усієї країни сплачуватимуть більше за оформлення українського та закордонного паспортів з першого липня. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомила речник обласного управління Державної міграційної служби Інна Захарова.

Так, у квітні уряд прийняв рішення щодо зміни вартості адміністративної послуги з оформлення паспорта громадянина України в формі ID-картки та закордонного паспорту.

«Пов’язано це з тим, що передусім законом «Про єдиний державний демографічний реєстр» передбачено, що розмір адмінпослуги залежить від прожиткового мінімуму. Востаннє вартість документів збільшувалася у 2016 році, а розмір прожиткового мінімуму за цей час зростав. Частина цих коштів йде до місцевих бюджетів і за рахунок цього виконуються певні місцеві програми», - пояснила Інна Захарова.

Тож з першого липня ID-картка, яка оформлюється протягом 20 робочих днів, коштуватиме 345 гривень. Зараз вартість складає 279 гривень. У терміновому порядку вартість документу складатиме 471 гривню, зараз 366.

Зростає також вартість закордонного паспорту. З першого липня оформлення документу протягом 20 робочих днів складатиме 682 гривні, зараз – 551,32 грн. У терміновому порядку до 7 робочих днів – 1034 гривень, зараз 810,32 грн.

У разі втрати документу або зміни прізвища оформлення нового буде також за новими цінами.

«Оформлення нового паспорту у зв’язку із втратою або закінчення терміну дії старого документу також буде за новою вартістю.  Так як і раніше, будуть діяти пільги для пільгових категорій, але це визначають на місцях місцеві ради, які вирішують, чи зменшувати для цих категорій вартість документу», - зазначила Захарова.

Для першого оформлення закордонного паспорту жителі Кіровоградщини мають принести до відділів міграційної служби паспорт громадянина України та ідентифікаційний код, а після оплати адміністративних послуг долучити до переліку документів квитанцію про їх оплату.

Переглядiв: 2474