На Кіровоградщині розробили план щодо організації безпечного харчування дітей

29.11.2019 07:33

З метою покращення організації харчування учнів у навчальних закладах області управління Держпродспоживслужби спільно з управлінням освіти ОДА розробили регіональний план заходів щодо створення в закладах освіти належних умов для безпечного та якісного харчування дітей.  Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві.

Так, реалізація цього плану дозволить суттєво поліпшити якість та безпечність харчування дітей в організованих колективах. Регіональний план затверджений розпорядженням голови Кіровоградської обласної державної адміністрації.

До того ж для доведення харчоблоків закладів освіти до санітарно-гігієнічних вимог та усунення виявлених порушень чинного законодавства у 2020 році держава додатково спрямує 400 млн грн на обладнання харчоблоків у школах. Таке рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України, як повідомляється на сайті МОН. 

Кошти виділяються на стандартних засадах співфінансування. Відповідна постанова передбачає, що місцеві органи мають додати до державних коштів свої інвестиції:

- не менш як 30% суми мають додати м. Київ, міста обласного значення, ОТГ з адміністративним центром у місті обласного значення, а також області;

- не менш як 10% суми - райони та ОТГ;

- не менш як 5% суми - села (селища), що мають статус гірських населених пунктів, та населені пункти, розташовані на лінії зіткнення.

Переглядiв: 838