На Кіровоградщині ще одна дитина захворіла на гостру кишкову інфекцію

27.06.2017 11:43
image

У вихованця дитячого садочка у міста Помічна зафіксували кишкову інфекцію сьогодні, 27 червня. Про це сайту DOZOR повідомили в обласному лабораторному центрі.

За інформацією, наразі зафіксовано 6 випадків захворювання дітей. У 5 – х захворілих дітей виявили антиген ротавірусу. На даний час одна дитина ще перебуває на стаціонарному лікування в інфекційному відділенні.

Серед обстежених антиген ротавірусу виділено ще  у 2-х контактних осіб ( дитини та дорослого). Результати обстеження направлені в лікувально-профілактичний заклад за місцем проживання для проведення їм медичного огляду та лікування.               

Також при дослідженні  62 санітарно-гігієнічних змивів, відібраних  на харчоблоці та в групових кімнатах ДНЗ у 7-ми змивах виявлені бактерії групи кишкової палички, що свідчить про порушення  у дотриманні санітарно-гігієнічного режиму у закладі. 

Нагадаємо, минулого тижня у місті Помічна, що на Кіровоградщині, зафіксували спалах гострої кишкової інфекції серед вихованців одного з дитячих садків.

Як повідомляв DOZOR, у місті Помічна Добровеличевського району триває розслідування причин інфекційного зараження п'яти дітей-вихованців місцевого дитячого садочка. 

Фото 112.ua

Переглядiв: 1163