На Кіровоградщині сільський голова, якого підозрюють в отриманні хабара, сидітиме вдома

22.05.2020 13:12
image

У Новгородківському районі сільського голову, якого підозрюють в отриманні хабара, обрали запобіжний захід сьогодні, 22 травня. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прокуратурі області.

За інформацією, Ленінський районний суд визначив сільському голові викритому на отриманні 7 тисяч  доларів США хабара запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

Прокуратура оскаржуватиме  це рішення суду до апеляційної інстанції, оскільки у своєму клопотанні орієнтувала суд на застосуванні  підозрюваному  запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Судом також сьогодні розглянуто та повністю задоволено клопотання прокуратури  про відсторонення посадовця  від займаної посади на час досудового розслідування.

Прокурор  області оголосив сільському голові підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України. Наразі триває досудове розслідування.

Як раніше повідомляв DOZOR, на Кіровоградщині правоохоронці затримали сільського голову за вимагання 14 тисяч доларів.

Переглядiв: 851