На Кіровоградщині сільського голову, який погорів на хабарі, судитимуть 

10.02.2020 08:25

На Кіровоградщині сільського голову, якого підозрюють у вимаганні 100 тисяч гривень, судитимуть. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області. 

За інформацією, операцію з викриття проводили працівниками прокуратури спільно з співробітниками управління ДСР в області та детективами слідчого управління нацполіції в області у грудні 2019 року.

Вказану суму посадовець вимагав від місцевого жителя за передачу із земель запасу комунальної власності громади земельних ділянок площею 20 га у власність для ведення особистого господарства.

Так, суд відсторонив сільського голову від виконання посадових обов’язків. Чиновнику інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ.

За цей вид злочину санкцією статті передбачено покарання від п’яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Переглядiв: 862