На Кіровоградщині сказ знайшли у 12 тварин

09.02.2019 11:10

На території області протягом січня знайшли вірус сказу у 12 тварин. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у Держпродспоживслужбі області.  

«Випадки захворювання тварин зареєстрували у Олександрійському, Кіровоградському, Світловодському, Компаніївському, Новоархангельському, Бобринецькому, Маловисківському та Добровеличківському районах. Вірус сказу було виявлено у котів, собак, лисиць та кози. Стосовно усіх випадків Держпродспоживслужбою області вжито необхідних заходів щодо ліквідації сказу в неблагополучних пунктах та уникнення поширення захворювання», - повідомили у прес-службі відомства.

В рамках заходів проводилася дезінфекція приміщень, в яких перебувала чи загинула тварина. Також на території, де перебувала хвора тварина, перераховували усіх тварин та проводили вакцинацію проти сказу. Стосовно кожного випадку в районах і містах проводилися засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, на яких визначали вогнище інфекції та загрозливу зону і вводили карантин на 60 днів. Також проводилися щеплення усіх тварин у домоволодіннях, що знаходилися у визначеній загрозливій зоні.

«Фахівці рекомендують  усім власникам тварин провести своїм улюбленцям вакцинацію проти сказу. Вакцина наявна в області у достатній кількості та є безкоштовною.  Оплатити необхідно лише допоміжні матеріали. Для проведення щеплення звертайтеся до державних лікарень (пунктів) ветеринарної медицини», - повідомили у Держпродспоживслужбі.

Адреси та номери телефонів закладів, де можна отримати вакцину для тварини, можна переглянути за цим посиланням. 

Переглядiв: 1025