На Кіровоградщині скажений пес покусав дитину та ще трьох людей

23.07.2020 13:05

У селі Протопопівка Олександрійського району у собаки, який покусав чотирьох осіб, виявили сказ. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомила речниця Держпродспоживслужби області Наталія Шевченко.

«Собака почав поводитися агресивно, покусав своїх господарів, після чого власники його вбили. Потім тіло тварини було направлено на дослідження в лабораторію. Вже 20 липня прийшов висновок з лабораторії, що у собаки було захворювання на сказ. Відповідно чотири особи, серед яких одна дитина, які мали контакт з хворою твариною, зараз проходять лікування», - зазначили у прес-службі відомства. 

Нині місце, де знаходилась хвора тварина, визнано неблагополучним пунктом. На місці працюють фахівці, які проводять щеплення тварин. За словами Наталії Шевченко, станом на 23 липня вже було проведено щеплення 110 собакам та 99 котам. Працівники продовжують працювати на території.

Оскільки власник тварини несе відповідальність за здоров’я тварини, і за те, що у випадку хвороби вона може нести загрозу іншим людям, його буде притягнуто до адміністративної відповідальності. Ймовірніше за все, тварина не була щеплена від сказу.  

Переглядiв: 3020