На Кіровоградщині стартує національне репрезентативне дослідження

27.06.2019 06:24

На Кіровоградщині стартує національне репрезентативне дослідження STEPS, яке передбачає вивчення поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в регіональному центрі громадського здоров’я.

«Статистика, яку ми сьогодні маємо інакше як жахливою назвати важко. Неінфекційні захворювання   в Україні є причиною більш ніж 80% втрачених років потенційного життя  та близько 90% всіх смертей з високим рівнем передчасної смертності, особливо від серцево-судинних захворювань. Інша справа, що тільки зараз  Україна починає процес збору і аналізу  загальнонаціональних репрезентативних даних, які мають стати  основою науково обґрунтованих рішень з метою покращення ситуації»,  - констатувала на початку зустрічі програмний фахівець з питань громадського здоров'я КНП «Регіональний центр громадського здоров’я Кіровоградської обласної ради» Надія Оперчук.

Дослідження охопить доросле населення в усіх областях України. Учасників дослідження обирають випадковим чином. Участь у дослідженні є добровільною для респондентів. Інформація, яку вони надають -  повністю конфіденційною. Серед потенційних респондентів – жителі Кіровограда, Знам’янки, Світловодського, Знам’янського, Онуфріївського, Олександрівського та Новгородківського районів.

Більше про умови дослідження STEPS можна дізнатися за посиланням. 

Переглядiв: 506