На Кіровоградщині стартує сезон полювання

22.07.2020 14:47
На Кіровоградщині стартує сезон полювання на пернату дичину з 1 серпня. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомили у прес-службі лісового та мисливського господарства.
 
До полювання допускаються лише ті мисливці, які мають при собі перелік документів:
 
- посвідчення мисливця;
 
-  щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;
 
-  дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензію, відстрільну картку тощо);
 
-  відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання;
 
- паспорт  на  собак  мисливських  порід у  разі  їх використання під час полювання.
 
Відтак 1 серпня 2020 року о 18-й годині розпочинається сезон полювання 2020/2021 років. Полювання проводитиметься на такі види тварин по зазначених в таблиці періодах і днях:
image

Відповідно до наказу Міністерства енергетики та захисту довкілля України від 25.05.2020 р. № 339, встановлені норми відстрілу інших мисливських тварин, віднесених до державного мисливського фонду, одним мисливцем за день полювання у сезон полювання 2020/2021 рр.

image

Для своєчасної підготовки до сезону полювання необхідно обміняти контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання. Для цього слід звертатися до облуправління з понеділка по п’ятницю з 8-ї до 16-ї години (адреса: м. Кропивницький, вул. Тараса Карпи, 76, 5-й поверх, відділ мисливського господарства).

Контрольна картка видається з 1 травня поточного року по 30 квітня наступного року і діє з дня її видачі до 30 квітня 2021 р. включно.

Бажаючим стати мисливцем потрібно скласти екзамен в обласному управлінні лісового та мисливського господарства. Екзамен на отримання посвідчення мисливця приймається по середах.

 

Переглядiв: 1515