На Кіровоградщині створюється ще одна ОТГ

12.11.2019 10:39

За ініціативи Канізької сільської ради Новомиргородського району розпочався процес об’єднання трьох сільських рад. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в регіональному відділенні Асоціації міст України.

Так, до потенційної Канізької сільської  об`єднананої територіальної громади  з  центром  в  селі Каніж  планують увійти дві сільські громади Новомиргородського та одна громади з Кропивницького районів: село Каніж, Канізької сільської ради; села Шпакове, Бровкове та  Пенькине, Шпаківської сільської ради; села  Аврамівка та Могутнє,  Могутненської сільської ради Кропивницького району.

 «Канізька ОТГ створюється поза Перспективним планом і об’єднує громади з різних районів -  цей процес відповідає нормам чинного законодавства. Тож у потенційної ОТГ є надія на отримання позитивного висновку. Водночас, у оптимістичному варіанті самостійно діючою громадою потенційна ОТГ  може стати тільки з 2021 року, адже призначення перших виборів на 2019 рік ми вже не очікуємо», -  зазначила консультант з правових питань Кіровоградського регіонального відділення Асоціації міст України Вікторія Нижник. 

Нагадаємо, після проведення виборів  призначених на 22 грудня та 29 грудня 2019 року загальна чисельність усіх разом взятих призначених перших виборів в ОТГ становитиме 988.

Переглядiв: 467