На Кіровоградщині судитимуть депутатів, яких підозрюють у незаконному захопленні фермерського підприємства 

21.04.2020 14:08

На Кіровоградщині судитимуть держреєстраторів та депутатів, яких підозрюють у рейдерстві одного з сільськогосподарських підприємств на території Долинського району. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прокуратурі області.

За даними слідства, злочинну групу, до складу якої входили депутати різних рівнів, державні реєстратори та фізичні особи, підозрюють у незаконному захопленні товариство. Сума спричиненої шкоди потерпілим складає понад 44 мільйони гривень.

Також у ході розслідування встановлена причетність членів злочинної організованої групи до скоєння інших злочинів на території Кіровоградської області. Зокрема - незаконне заволодіння земельними ділянками в Олександрівському та Знам’янському районах. Цими діями державі спричинено збитки більше ніж на 100 мільйонів гривень.

Учасникам групи інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Наразі обвинувальний акт щодо 6 осіб направлено на судовий розгляд. У разі доведення вини учасникам злочинної групи загрожує покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Переглядiв: 1149