На Кіровоградщині трьох осіб підозрюють у привласненні півмільйона бюджетних коштів

27.01.2021 14:57
image

Трьом членам злочинної групи з числа  працівників сфери охорони здоров’я за фактом привласнення бюджетних коштів  шляхом зловживання службовим становищем одного із комунальних  медичних  підприємств м. Олександрія повідомили про підозру. Про це повідомили в прокуратурі області, інформує медіапортал DOZOR.

Відомо, що вказані службові особи  комунальної медичної установи та  посадова особа  управління охорони здоров’я  Олександрійської міської ради з метою заволодіння бюджетними коштами, у період  з травня 2018 року  по квітень 2020 року, зловживаючи своїм службовим становищем, внесли недостовірні відомості до офіційних документів привласнивши у такий спосіб грошові кошти призначені для виплат заробітної плати медпрацівникам комунального закладу.  Таким чином учасники злочинної групи завдали збитків  комунальному підприємству на загальну суму понад 503 тис грн.

У рамках розслідування, усім трьом фігурантам справи повідомлено про підозру  за  ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України, тобто організація заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, у складі організованої злочинної групи.

Досудове розслідування триває.

Переглядiв: 742