На Кіровоградщині у пришкільних таборах не знайшли миючих засобів

09.07.2018 12:21

На Кіровоградщині у пришкільних таборах виявили грибкові ураження у харчоблоках, відсутність миючих засобів і ще низку порушень. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в головному управлінні держпродспоживслужби області.

Під час перевірки зафіксували недотримання умов для відпочинку і оздоровлення дітей у позаміських таборах: харчоблок ДОЗ «Жовтень» не був зареєстрований в Державному реєстрі потужностей операторів ринку, не погоджені санітарні паспорти на свердловини, відповідно не дезінфікувались мережі й вода не досліджувалась або не відповідала санітарним нормам.

Також не підготовлені медичні кабінети для функціонування, не проводилося чищення та дезінфекція матраців та подушок в таборах, крім табору «Бригантина», де частково проведено чищення, бракувало меблів (приліжкових тумбочок, шаф для одягу).

До відкриття закладів оздоровлення порушення усунено на 95%, окрім придбання меблів в достатній кількості, а в закладах відпочинку - на 85%, не виконано ремонтні роботи обладнання, в приміщеннях.


Згідно з даними обласного лабораторного центру, випадків бактеріологічного забруднення готових страв не виявлено і за калорійністю страв відхилень не було. Лише в 3% досліджень виявлено забрудненість обладнання.

  

Переглядiв: 490