На Кіровоградщині ускладнилася ситуація з температурним режимом в лікарнях і школах

19.03.2021 14:42

На Кіровоградщині  зафіксували порушення повітряно-теплового режиму в 15 лікувально-профілактичних закладах та 13 закладах освіти. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у Держпродспоживслужбі області.

Зокрема, у Світловодську в центральній районній лікарні фактична температура повітря становила плюс 14-22ᵒС за нормативної плюс 20-25ᵒС, у приміщеннях Центру первинної медико-санітарної допомоги - плюс 15-18ᵒС за нормативної плюс 18-20ᵒС. Причиною стала низька температура теплоносія централізованого опалення від котельні №3 СП ТОВ «Світловодськпобут».

Недотримання температури повітря в палатах для хворих у цих закладах фіксуються з початку опалювального сезону, про що неодноразово інформували міського голову м. Світловодськ, однак проблема щодо низької температури теплоносія від котельні не вирішується.

У зв’язку з відсутністю фінансування від Світловодської міської ради на утримання лікувально-профілактичних закладів, приєднаних до Світловодської територіальної громади, зафіксовано порушення температури в Озерській АЗПСМ, Павлівській АЗПСМ, Вільнянському ФП, Миронівському ФП (+16,5-18,5ᵒС при нормі +20-22ᵒС).

В Озерському та Павлівському навчальних закладах порушувався температурний режим (+14ᵒС при нормативі +17-23ᵒС) через недостатню кількість твердого палива та його низьку якість (соснові дрова вологі, погано горять та не дають тепла), що призвело до призупинення роботи котельні Озерського НВК з 13 березня. У зв’язку з цим для учнів Озерського навчального закладу перенесли період весняних канікул з
22-26 березня на 15-19 березня. У Великоскелівському НВК весняні канікули перенесли з 22-26 березня на 18-24 березня. Роботу закладу дошкільної освіти Озерського НВК призупинили до нормалізації температурного режиму в приміщеннях закладу.

В опорному закладі КЗ «Павлівське НВО» з 15 березня скорочені уроки (до 30 хв) та термін перебування дітей в дошкільних навчальних закладах до 13:00.

У зв’язку з низькою температурою теплоподачі централізованого опалення в школі № 9 м. Світловодськ було запроваджено дистанційну форму навчання.

Через вичерпаний ліміт використання природного газу не витримувався температурний режим в Амбулаторії №1 Кетрисанівського ЦПМСД, Миколо-Бабанському ФП, Федіївському ФП, Костомарівському ФП, Бобринківському ФП Кропивницького району (температура повітря +17ᵒС при нормі +20-22ᵒС).

Не опалюється через поломку котла приміщення Чарівненської школи Кропивницького району. Учнів переведено на дистанційну форму навчання, проводяться ремонтні роботи.

В Наливайківській, Троянській, Журавлинській філії Голованівського ліцею ім. Т.Г. Шевченка зафіксовано температуру +15-1 ᵒС в групових осередках та класах за нормативної +19-23ᵒC для дошкільних навчальних закладах та +17-20ᵒС для закладів загальної середньої освіти. Причина порушення - неефективна тепловіддача джерела обігрівання.

З 15 по 19 березня призупинявся навчально-виховний процес в Липнязькій школі Новоукраїнського району у зв’язку зі збільшенням кількості захворілих на грип та ГРВІ учнів і працівників. Через підвищений рівень захворюваності на дистанційну форму навчання з 16 по 19 березня перевели учнів Благодатненської, Федіївської та Новоградівської шкіл Кропивницького району.

У приймальному, фізіотерапевтичному, рентгенологічному, інфекційному, провізорному відділеннях Знам’янської міської лікарні ім. А.В. Лисенка продовжує фіксуватися температура повітря +17-18ᵒС за нормативної +20-25ᵒС. Для з’ясування обставин проведено комісійне обстеження приміщень, під час якого були виявлені недоліки, що призводять до втрати тепла, та встановлено потребу в заміні вікон на енергозберігаючі. Також будівля потребує утеплення, а система опалення - капітального ремонту. Ці питання є пріоритетними для вирішення, але за умови наявності коштів. Наразі ситуація не змінилася.

На жаль, з настанням весни ситуація з опаленням будівель тільки погіршилася. За останні два тижні березня встановлено більше порушень повітряно-теплового режиму, ніж протягом зими.

Нагадуємо, що підвищення зовнішньої температури повітря не є підставою для порушення визначених нормативів щодо опалення приміщень.

  

Переглядiв: 890