На Кіровоградщині в тергромаді зафіксували невідповідний повітряно-тепловий режим в закладах соцсфери

21.10.2021 07:06

На Кіровоградщині фахівці Держпродспоживслужби зафіксували невідповідність повітряно-теплового режиму в закладах соцсфери. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві. 

Так, мова йде про заклади на території Великоандрусівської ТГ Олександрійського (Світловодського) району.

Нагадуємо, що згідно з санітарними нормами оптимальною температурою у групових осередках дошкільних навчальних закладів є плюс 19-23°С, в класах і кабінетах загальноосвітніх навчальних закладів – плюс 17-20°С, у палатах лікувально-профілактичних закладів для дорослих – плюс 20°С, післяопераційних палатах та палатах для новонароджених – плюс 25°С, а в житлових приміщеннях – плюс 18°С. При цьому відносна вологість повітря в приміщеннях повинна бути в межах 40-60%.

Наголошуємо. Повітряно-тепловий режим приміщень, де люди, а особливо діти, перебувають тривалий час, безпосередньо впливає на стан їхнього здоров’я. Вікові особливості теплорегуляції у дітей характеризуються великою чутливістю до змін показників мікроклімату, потребують забезпечення комфортного повітряного та теплового режиму приміщень. Недотримання повітряно-теплового режиму в приміщеннях закладів в поєднанні з підвищеною вологістю та швидкістю повітря впливає на посилення процесів тепловіддачі, що призводить до переохолодження організму і як наслідок – розвиток гострих респіраторних захворювань. Тому забезпечення належного режиму температури в приміщеннях є обов’язковою санітарною вимогою для керівників закладів, установ, підприємств. Відповідальність за виконання санітарних норм і правил у дошкільних, загальноосвітніх навчальних, лікувально-профілактичних закладах та інших покладена саме на їх керівників.

 

Переглядiв: 658