На Кіровоградщині відкрили сучасне приймальне відділення (ФОТО)

30.03.2021 11:50
image

Перше приймальне відділення, збудоване в рамках програми «Велике будівництво», відкрили у Добровеличківській лікарні сьогодні, 30 березня. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прес-службі Кіровоградської ОДА.

«Перше відділення екстреної меддопомоги ми створили менш як за пів року. Загальна вартість об’єкту 12,6 мільйона гривень. Завдання президента – функціональність відділення має значно оптимізувати час для порятунку людини. У відділенні є і діагностичне обладнання, й операційна. «Велике Будівництво» створює нові можливості. Ми перетворюємо застарілу медичну інфраструктуру на європейську», – прокоментував голова облдержадміністрації Андрій Назаренко.
image

Як уже повідомлялося, роботи стартували торік у жовтні. До існуючої будівлі лікарні добудували нову, загальною площею 348 квадратних метрів.

У відділенні обладнали лікувально-діагностичний блок із операційною, лабораторію, кабінет рентген-діагностики, два кабінети ультразвукової та кабінет функціональної діагностики.

Уперше за історію лікарні придбали комп’ютерний томограф.

image

Також відділення екстреної меддопомоги оснастили кардіомоніторами, дефібрилятором, стаціонарним і портативним апаратами штучної вентиляції легень, кисневими концентраторами різної потужності, інфузоматами, електрокардіографами та іншим обладнанням.

Нагадаємо, понад 200 об’єктів у дорожній галузі, освіті, спорті та медицині стали складовою програми «Велике будівництво» на Кіровоградщині у 2020-2021 роках.

image
image
Переглядiв: 2754