На Кіровоградщині вимагають кошти від імені керівництва прокуратури

26.06.2020 12:39

На Кіровоградщині почастішали випадки вимагання коштів від імені керівництва прокуратури. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві.

За інформацією, почастішали випадки дзвінків та повідомлень нібито від імені керівництва та прокурорів прокуратури Кіровоградської області із пропозиціями сприяти у вирішенні службових питань за неправомірну вигоду.

Ця інформація не відповідає дійсності, жодним чином не пов’язана з відомством. Зазначена шахрайська схема не нова. Аналогічні злочинні дії вже мали місце в інших регіонах України.

Вказані особи від імені керівництва прокуратури здійснюють дзвінки та надсилають смс-повідомлення керівникам органів виконавчої влади та суб’єктам господарювання з вимогами перерахувати грошові кошти на зазначений ними розрахунковий рахунок.

Прикриваючись чужим ім’ям, зловмисники намагаються здобути легку наживу та одночасно з цим дискредитувати органи прокуратури. У разі надходження подібних повідомлень, дзвінків можна звертатися на телефонну лінію «102» або до відділення поліції.

Переглядiв: 807